Ένα σωρό καλούδια

Melo Little Bakery

{
}

Αυτοαποκαλείται little bakery (μικρός φούρνος), είναι όμως κάτι παραπάνω.

Το Melo της Μαρίας Καλίτση βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, πλησίον του νοσοκομείου Υγεία –στον πρώτο παράλληλο της Κηφισίας–, σε μια γειτονιά με αρκετές εταιρείες. Είναι ένας μικρός, καλοβαλμένος και φιλόξενος χώρος, με σπιτική αισθητική και ρομαντικό στιλ.

 

image

 

Δεν είναι φούρνος, αφού τα πεντανόστιμα προζυμένια ψωμιά τα προμηθεύεται από ξυλόφουρνο της Κορινθίας, σε μπαμπάτσικες φραντζόλες των 3,5 κιλών. Έχει όμως όλα όσα διαθέτει ένας φούρνος: εξαιρετικό κουλούρι Θεσσαλονίκης από τον Ζαγοραίο, τραγανά και βουτυράτα μπισκότα και βουτήματα κι ακόμα παραγεμισμένα μέχρι σκασμού τυροπιτάκια κουρού με πρώτης τάξης φέτα, άψογα κρουασάν, ωραιότατη μπουγάτσα, και άλλες λιχουδιές που ετοιμάζονται εξολοκλήρου -από το φύλλο ως τη γέμιση- για λογαριασμό του Melo στο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Μαρία. Οι πίτες είναι το μεγάλο σουξέ: τέλεια η κοτόπιτα και πολύ ωραία η τυρόπιτα με ξερό ανθότυρο. Μάλιστα μπορούμε να τις προμηθευτούμε και κατεψυγμένες στα ταψάκια τους, για να τις ψήσουμε στο σπίτι.

 

image

 

Τα ράφια του Melo θυμίζουν παντοπωλείο. Μια αγκαλιά εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα έχει συλλέξει η Μαρία σύμφωνα με το προσωπικό της γούστο, ύστερα από έρευνα, αλλά και ακούγοντας και τις προτιμήσεις των πελατών της. Έτσι μεταξύ άλλων θα βρούμε εδώ συσκευασμένα τα περίφημα μουστοκούλουρα του Δαρεμά, τις light μαρμελάδες της Γεωδή, κάποια από τα ζυμαρικά της Αρκαδιανής, το γλυκό κουταλιού κυδώνι και τα υπέροχα ξερά σύκα Μοσχούτα. Έχει επίσης διαλέξει μερικά από τα καλά ζυμαρικά Τερπνόν, και φέρνει τα πολίτικα τσουρέκια του Γκιουλίογλου, την πάστα φλώρα της Ιωάννας Χαλμούκη σε διάφορες γεύσεις και κάμποσα ξερά φρούτα ελληνικά, όπως νεκταρίνια και κεράσια Γιαννιτσών, δαμάσκηνα Βέροιας και σταφίδες κορινθιακές, που τα χαρμανιάζει με ελληνικούς ξηρούς καρπούς ως ένα υγιεινό σνακ.

 

 
Melo Little Bakery, ​Καρρέλα και Κορδελιού 4, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6857041, www.melolittlebakery.gr 
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ