Madre de Cacao

{
}

Ένα καινούργιο μπιστρό-σοκολατερί με τραπεζάκια για να απολαύσετε επί τόπου τρούφες, ροφήματα, ροσέ και κέικ. Προσεχώς θα ξεκινήσουν σεμινάρια, μαθήματα και εκθέσεις με επίκεντρο την σοκολάτα...

image

Λίγα λόγια για το μαγαζίΌσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, είναι ο παράδεισος όποιου αγαπά τη σοκολάτα. To Madre de Cacao είναι bistrot – chocolaterie και στεγάζεται στο ισόγειο  μονοκατοικίας με μικρή «αυλή» στην οδό Δημητρακοπούλου, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Φωτεινός χώρος, με υπέροχή μυρωδιά, και με λίγα τραπεζάκια για να δοκιμάσετε κάποιο από τα ροφήματα σοκολάτας (bitter, βανίλια-πορτοκάλι, κανέλα-λεμόνι, μπαχαρικά-ιβίσκος, λευκή με κάρδαμο ή πραλίνα) που σερβίρουν. Οπως μου εξήγησε ο Αλέξανδρος Αργύρης, εκ των ιδιοκτητών, βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο. Σύντομα θα ξεκινήσουν σεμινάρια, μαθήματα, εκθέσεις και εκδηλώσεις με αντικείμενο «τέχνη και σοκολάτα», ενώ, όταν ανοίξει ο καιρός, θα προστεθούν κι άλλα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο.

 

image

 

Όσο απολαμβάνετε το ρόφημα ή περιμένετε να πάρετε τις τρούφες, τα ροσέ ή το κέικ σας, χαζεύετε και τα πρωτότυπα αντικείμενα –όλα από σοκολάτα- που εκτίθενται στον ένα τοίχο. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της εταιρείας «Chocolate Graphics» (που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο) και την οποία διευθύνουν εδώ και 10 χρόνια ο Αλέξανδρος με την Κατερίνα Κοντού. Χρησιμοποιώντας μια αυστραλιανή πατέντα εκτυπώνουν σε σοκολάτα με σοκολάτα! Κάτι ακόμα: πολύ ωραία η ιδέα τους να προτείνουν στον κατάλογο κάποιο ποτό που συνοδεύει ιδανικά την τρούφα ή το ροσέ σας.

 

image

 

Τι προτιμάμε Ως λάτρης της πικρής σοκολάτας, στην πρώτη μου επίσκεψη διάλεξα τρία μόνο είδη: τρούφα με βελγική σοκολάτα bitter 70% και τόνκα, τρούφα με βέλγικη σοκολάτα 70%, παλαιωμένο ρούμι και καρύδα και ροσέ με σοκολάτα Valrhona Caraibe 64% με καραμελωμένα αμύγδαλα και κονφί πορτοκάλι. Μέγα λάθος. Οχι γιατί δεν ήταν εξαίσιες -που ήταν- αλλά γιατί έτσι δεν δοκίμασα τις υπόλοιπες. Επανόρθωσα, όμως, την επομένη. Προσθέτω, λοιπον, στις προτιμήσεις μου την  ξεχωριστή αλμυρή καραμέλα (τρούφα από σοκολάτα γάλακτος 40% με γκανάζ καραμέλας και ανθό αλατιού) και την δροσερή τρούφα Λευκή Limoncino (από λευκή βελγική σοκολάτα 33% με ξύσμα lime και αυθεντικό ιταλικό Limoncino). Οι τρούφες που δοκίμασα κόστιζαν 29 ευρώ/κιλό ενώ τα ροσέ 37 ευρώ/κιλό.

 

 
Δημητρακοπούλου 7, Μακρυγιάννη, τηλ. 213 00 55 754, www.madredecacao.gr, ωράριο (προς το παρόν) 12 - 8 μ.μ.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ