illycaffé - ΕΧΡΟ

«Από τη γη στο κύπελλο»

{
}

Η illycaffé στο Μιλάνο, ως επίσημος συνεργάτης της EXPO 2015.

Η ΕΧΡΟ, η διεθνής εκθεσιακή διοργάνωση με τεράστια και παγκόσμια απήχηση που κάθε 5 χρόνια διενεργείται σε μητροπόλεις πόλεις στον κόσμο (για το 2015 έχει κατοχυρωθεί στο Μιλάνο), δεν χρειάζεται συστάσεις. Η illycaffé, ως επίσημος Συνεργάτης της EXPO 2015 στο Μιλάνο, θα είναι υπεύθυνη για την ενότητα του καφέ με τίτλο “Από τη γη στο κύπελλο”.

 

Η εταιρεία illycaffé s.p.a., χάρη στη τη βαθιά εξειδίκευσή της στο κόσμο του καφέ, ήταν η κατάλληλη επιλογή για να πραγματοποιήσει αυτό το έργο, που προέρχεται από τη γνώση, την εμπειρία και τις σχέσεις που απέκτησε πάνω από ογδόντα χρόνια ιστορίας.

 

image

 

Ο εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί την ενότητα του καφέ είναι αφιερωμένος στα ροφήματα καφέ και τις χώρες παραγωγούς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή την παραγωγή με την κατανάλωση.

 

Θα αφηγείται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του καφέ στις τρεις διαστάσεις του: το προϊόν και το ταξίδι του από το καρπό στο φλιτζάνι, τη δημιουργικότητα, την τέχνη και τον πολιτισμό που αναπτύσσονται γύρω από το φλιτζάνι του καφέ, τις ιστορίες και τις παραδόσεις των χωρών παραγωγής και καταναλώσεις.

 

Οι χώρες που θα φιλοξενηθούν είναι: Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Κένυα, Ουγκάντα, Υεμένη και το Εκουαδόρ.

 

image

 

Ο Liu Wei δημιουργεί για τον illy 

Με την ευκαιρία της έκθεσης, ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης Liu Wei διακοσμεί τα illy collection cups (τα σχέδια αποτελούν μέρος του έργου του “ The Purple Air”).

 

Σύμφωνα με τον Liu Wei, το έργο του αυτό αποτυπώνει την δυναμική διαδικασία της αστικοποίησης και των διαρθρωτικών αλλαγών που διενεργούνται στις σύγχρονες αστικές περιοχές. Η νέα σειρά κυκλοφορεί σε πολυτελείς συσκευασίες δώρου και περιλαμβάνει: 

 

  • 6 φλιτζάνια espresso
  • 6 φλιτζάνια cappuccino
  • 2 φλιτζάνια espresso
  • 2 φλιτζάνια cappuccino
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ