Ένας παγκόσμιος ελληνικός!

{
}

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του καφέ Λουμίδης Παπαγάλος στη φετινή έκθεση HO.RE.CA., καθώς συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ενός παγκόσμιου event, με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε φυσικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ σε Μπρίκι (CEZVE/IBRIK 2015), στο οποίο χορηγός ήταν ο ελληνικός καφές – σύμβολο, Λουμίδης Παπαγάλος.

 

Αφορμή για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Ελλάδα στάθηκε η κατάκτηση του τροπαίου από τον Έλληνα Σταύρο Λαμπρινίδη το 2014. Έτσι, o SCAE Hellas (Specialty Coffee Association of Europe) σε συνεργασία με το χορηγό Λουμίδη Παπαγάλο, έφεραν τη διοργάνωση στη χώρα μας.

 

Για το έπαθλο διαγωνίστηκαν δεξιοτέχνες baristi από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τελετουργικά προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια. Νικητής αναδείχτηκε ο Ιταλός Davide Berti, ακολουθούμενος από δύο γυναίκες, τη Ρουμάνα Ecaterina Szasz  και την Τουρκάλα Hazal Atesoglu.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση απέσπασε πλήθος θετικών σχολίων, και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για να απολαύσουμε τους κορυφαίους baristi του είδους, όσο και για να βάλουμε τον ελληνικό καφέ στο επίκεντρο του κόσμου.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ