Παγωτό φιστίκι και σοκολάτα με παχύρρευστη σάλτσα σοκολάτας

{
}
Υλικά
  • 8 μπάλες παγωτό Carte d' Or φιστίκι από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt  
  • 8 μπάλες παγωτό Carte d' Or σοκολάτα από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt  

 

Για την παχύρρευστη σάλτσα σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 70 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και λευκής, για διακόσμηση
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20΄

Διαδικασία

 

Παχύρρευστη σάλτσα σοκολάτας

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το κακάο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Οταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η σος προτού τη σερβίρουμε.

 

Συναρμολόγηση

Βάζουμε σε ένα φαρδύ, σχετικά ψηλό ποτήρι μία μπάλα παγωτό Carte d' Or φιστίκι . Περιχύνουμε με όση θέλουμε από τη σάλτσα και τοποθετούμε από πάνω 1 μπάλα παγωτό Carte d' Or σοκολάτα. Γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και λευκής. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ