Εκδοχές της τέχνης

Κάν΄το όπως ο Mondrian

{
}

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που συνδυάζει τέχνη και ζαχαροπλαστική.

Τα αφηρημένα έργα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian έχουν υπάρξει πηγή έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς, από την τέχνη μέχρι τη μόδα. Έφτασε η στιγμή, λοιπόν, να τα δούμε και ως... κέικ!

 

image

 

H Caitlin Freeman, σεφ πατισιέ του Blue Bottle Coffee, το οποίο άνοιξε ένα νέο μαγαζί μέσα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, επηρεάστηκε τόσο πολύ από την ομολογουμένως εντυπωσιακή συλλογή του Μουσείου, που έγραψε ένα νέο βιβλίο για επιδόρπια, εμπνευσμένα από τη μοντέρνα τέχνη. Ο τίτλος του ανάλογος: Modern Art Deserts.

 

image

 

Το βιβλίο περιέχει 27 γλυκίσματα, πραγματικά έργα τέχνης, από το gelée του Warhol, ως το parfait του Matisse. Επιπλέον, στην έκδοση, εκτός από τις αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία των γλυκών, υπάρχει και η ιστορία του κάθε έργου, όπως και οι σημειώσεις της Janet Bishop, επιμελήτριας του San Francisco’s Museum of Modern Art.

 

image

 

image

 

Αν είστε fans της τέχνης, της ζαχαροπλαστικής ή και των δύο, μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το amazon.com. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο, από το οποίο πήραμε και τις παραπάνω φωτογραφίες, με την ίδια την Freeman επί το έργον, στο http://vimeo.com/63069294.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ