Νέο κατάστημα

Νανά Γιώτη και στη Βαρκελώνη

{
}

Το αγαπημένο ελληνικό ζαχαροπλαστείο άνοιξε πανιά για Ισπανία. Καλές δουλειές!

Το ότι τα γλυκά της Νανάς Γιώτη είναι πεντανόστιμα -και εξ αυτού, διάσημα ανά την επικράτεια- δεν είναι νέο. Το ότι η νοστιμιά τους έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων, είναι νέο, και μάλιστα αισιόδοξο εν καιρώ κρίσης. Εδώ και λίγους μήνες ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα στη Βαρκελώνη φέρει την επιγραφή Naná Yoti Pastisseria και στο τιμόνι του βρίσκεται η κόρη της ιδρύτριας, Ελένη Γιώτη. 

 

image

 

Όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Κώστα Γιώτη, πατέρα της Ελένης και σύζυγο της αείμνηστης Νανάς, οι συνταγές στο ισπανικό κατάστημα είναι οι ίδιες με αυτές που απολαμβάνουμε στην Ελλάδα, εφόσον, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, η παράδοση της πόλης στα γλυκά δεν είναι αντίστοιχη της μαγειρικής. Οι γλυκές συνταγές της περιοχής είναι μάλλον απλοϊκές, και αυτός είναι πιθανότατα και ένας από τους λόγους που το κατάστημα, από τις πρώτες μέρες που άνοιξε, έτυχε θερμότατης υποδοχής από ανθρώπους της γεύσης (γνωστούς σεφ, δημοσιογράφους κ.λπ.), αλλά και απλό κόσμο -ενημερωθήκαμε, μάλιστα, πως σύντομα θα προμηθεύει με γλυκά και ένα από τα διάσημα εστιατόρια του κέντρου της πόλης. Αναμένουμε νεώτερα.

 

image

 

Όσο για το μέλλον, το οποίο προδιαγράφεται λαμπρό για την Ελένη Γιώτη, κρύβει σχέδια για περαιτέρω επέκταση στη Νέα Υόρκη. Το ευχόμαστε ολόψυχα!

 

 

Naná Yoti Pastisseria, Carrer de Torrijos, 37, 08012 Barcelona, Spain, +34 932 92 20 57

Νανά Γιώτη «Γλυκά από σπίτι», Ψυχάρη 1, Νέο Ψυχικό, 210 67 72 064 / Αίαντος 6, Βριλήσσια, 210 80 44 042

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ