Τέλος στις συσκευασίες τροφίμων;

{
}

Παγωτό που τρώγεται με το χέρι και δεν λιώνει και άλλες καινοτομίες που θα αλλάξουν τη βιομηχανία τροφίμων.

Φανταστείτε να αγοράζετε παγωτό, γιαούρτι, τυρί, frozen yogurt ή ακόμη και καφέ που δεν χρειάζονται πιάτο, μπολ ή ποτήρι. Απλώς τα βγάζεις από τη συσκευασία και τα τρως. Σκεφτείτε πόσο πλαστικό και χαρτί θα εξοικονομούσαμε σε αυτή την περίπτωση, πόσο θα άλλαζαν οι καταναλωτικές μας συνήθειες και τι δυνατότητες θα ανοίγονταν για τη βιομηχανία τροφίμων.

 

Με αυτήν τη μεγαλειώδη ιδέα κατά νου ο Ντέιβιντ Έντουαρτντς, καθηγητής του Χάρβαρντ και ιδρυτής του La Laboratoire (κέντρο σύγχρονης τέχνης και ντιζάιν στο Παρίσι), στρώθηκε στη δουλειά και, μαζί με τους συνεργάτες του, λάνσαραν τα Wikipearls, μικρές σφαίρες παγωτού, καλυμμένες με βρώσιμη μεμβράνη.

 

Courtesy Phase One Photography/ wikipearls

 

«Αν το παγωτό φύτρωνε στα δέντρα, θα είχε αυτή τη μορφή» λέει ο Εντουαρτντς, εξηγώντας τη φιλοσοφία πίσω από τα Wikipearls: είναι μια μίμηση των φρούτων. Ακόμη και υγρό μπορεί να περικλειστεί μέσα σε αυτή τη βρώσιμη μεμβράνη, αποκτώντας έτσι μορφή finger food.

 

Τα σφαιρίδια παγωτού άρχισαν να πωλούνται στο La Laboratoire τον Ιούλιο σε τρεις γεύσεις: παγωτό μάνγκο με μεμβράνη καρύδας, παγωτό σοκολάτα σε μεμβράνη φουντουκιού και παγωτό βανίλια σε μεμβράνη φιστικιού. Yπάρχει όμως και συνέχεια. Σύντομα πρόκειται να δούμε αντίστοιχες σφαίρες από γιαούρτι, τυρί και καφέ. Την καινοτόμο ιδέα «τσίμπησε» και η αμερικανική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Stonyfield Farm, η οποία πρόκειται να συνεργαστεί με τον Εντουαρντς για την κυκλοφορία κάποιων προϊόντων της με αυτή τη μορφή. 

 

via www.wikipearl.com

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ