Δοκιμάσαμε τις

Ντοματόσαλτσες Castilioni

{
}

Τώρα που οι υπαίθριες ντομάτες κατακλύζουν την αγορά, τώρα σκεφτήκατε να προτείνετε μια έτοιμη ντοματόσαλτσα; Σωστή και εύλογη η ερώτησις. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι και η πιο «περιποιημένη» σάλτσα με όλα τα απαιτούμενα ξεφλουδίσματα, ξεσποριάσματα, ψιλοκοψίματα δεν παίρνει (μαζί και με το μαγείρεμα) περισσότερο από μισή ώρα. Κι όμως αν γυρίσεις από τη δουλειά πολύ αργά, αν δεν έχεις κάνει τις προμήθειές σου, αν δεν θες παρά να βάλεις τα μακαρόνια να βράσουν, το βάζο με την έτοιμη σάλτσα μπορεί να φανεί σωτήριο.

 

Το θέμα είναι τι σάλτσα επιλέγουμε. Αυτή της μικρής βιοτεχνίας από το Ρέθυμνο χρησιμοποιεί ντόπια προϊόντα, ήτοι κρητικές ντομάτες και καλό λάδι της περιοχής ποικιλίας Κορωνέικη, και τα μαγειρεύει με σκορδοκρέμμυδα και βασιλικό βάσει ιταλικής συνταγής. Δύο Ιταλίδες αδελφές, οι Καστιλιόνι, είναι άλλωστε η ψυχή της βιοτεχνίας. Η σάλτσα είναι ρευστή, δεν περιέχει συντηρητικά και άλλα «βιομηχανικά» τινά και είναι απλώς πεντανόστιμη. Ακόμη νοστιμότερη αυτή που περιέχει όλα τα παραπανω και μαζί και ξερό ανθότυρο Ρεθύμνης: αλμυρούτσικη, πυκνή, θαυμάσια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις ανακατέψετε με τα ζεστά ζυμαρικά ή να τις ζεστάνετε, αν θέλετε, προηγουμένως, ενώ μπορείτε να κοκκινίσετε ό,τι σηκώνει κοκκίνισμα. Τις βρήκα στο Χύμα και Σταράτα. Τις βρίσκουμε όμως και σε άλλα παντοπωλεία στην Αθήνα και στην Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη βιοτεχνία στο τηλ.: 28310-24.290, 50.526.

(1) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Christiana
07.06.2011 | 13:53
Δοκίμασα τη σάλτσα με το ξηρό ανθότυρο και οφείλω να ομολογήσω πως είναι σαν σπιτική. Ειδικά με πένες ή ριγγατόνι είναι ό,τι πρέπει.