Μικρά εστιατορικά

Από τον Ταύρο στο Κολωνάκι και από τη Γλυφάδα στο Ρουφ

{
Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ
}

Πού φάγαμε ωραίο χουνκιάρ; Που τρώμε ελληνικά και οικονομικά; Πού φτιάχνουν νόστιμη καραβιδομανέστρα;

  • Μας αρέσει το χειμώνα, αλλά περισσότερο το καλοκαίρι, όταν τα τραπέζια στήνονται στην υπερυψωμένη λευκή εξέδρα πλάι στις γραμμές του τρένου. Αρκετή ποικιλία στον κατάλογο, με κλασικά πιάτα του ελληνικού ρεπερτορίου ελαφρώς πειραγμένα: κότσι χοιρινό με ξερά φρούτα, παϊδάκια με μέλι, καραβίδες με κριθαράκι, κοκκινιστό με μακαρόνια. Γενναίες μερίδες και μια διάχυτη αίσθηση φροντίδας, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

     

     

    Mini Size, Κωνσταντινουπόλεως 26, Ταύρος, τηλ.:210-34.24.704.

 

  • Σερβίρει καλοφτιαγμένα μαγειρευτά πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας σε πολύ καλές τιμές. Ξεκίνησε στην Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, όπου απέκτησε φανατικούς φίλους, και πέρυσι άνοιξε και στη Γλυφάδα.

     

     

    «Οικείο», Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, τηλ.:210-72.59.216 και Πλ. Νυμφών και Λαοδίκης, Γλυφάδα, τηλ.:210-89.43.402.

 

  • Ταβέρνα-μαγέρικο που αγαπάει πολύ το κρέας. Πολύ καλό το μελωμένο κότσι, το χουνκιάρ μπεγιεντί και το κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες.

     

     
    «Σκούφιας», Μεγάλου Βασιλείου 50, Ρουφ, τηλ.:210-34.12.252.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ