Για να δροσιστούμε

Παγωτό Κανάκη από το 1972

{
}

Δεν ανήκω σε αυτούς που μεγάλωσαν με το παγωτό του Κανάκη στην Καλλιθέα, δυστυχώς. Ευτυχώς όμως το δοκίμασα πρώτη φορά σε μια γιαουρτένια εκδοχή του στο εστιατόριο Safka, όπου συνόδευε μια τάρτα από ραβέντι, και ρώτησα για την ταυτότητά του. Σαν παγωμένη κρέμα γιαουρτιού, απαλή, μοσχοβολάει φρεσκάδα από πρώτης τάξεως υλικά. Μετά από σαράντα χρόνια στην παραγωγή, φτιάχνουν σήμερα περίπου 30 γεύσεις. Ξεχώρισα το ξινούτσικο, δροσερό σορμπέ λεμόνι, το αρχοντικό παγωτό γιαούρτι - βύσσινο και το τιραμισού με φρέσκο μασκαρπόνε.

 

 
Κανάκης, Κρέμου 138, Καλλιθέα, τηλ. 210 95 67 002.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ