Άγαρ άγαρ σε νιφάδες

{
}

Είναι η φυτική εναλλακτική της ζελατίνης, δηλαδή μια πηκτική ουσία που χρησιμοποιείται από τους χορτοφάγους για να φτιάξουν ζελέ, κρέμες κ.λπ. Αντίθετα από τη ζελατίνη, που παρασκευάζεται από χόνδρους και κόκκαλα βοοειδών, το άγαρ άγαρ προέρχεται από ένα είδος φυκιού. Με αυτό λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε και νηστήσιμα γλυκά. Συνήθως το βρίσκουμε χύμα, σε μορφή σκόνης, σε καταστήματα με μπαχαρικά και είναι αρκετά ακριβό. Η αναλογία χρήσης ποικίλλει ανάλογα με τον παρασκευαστή. 

 

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι από τα λίγα που κυκλοφορούν συσκευασμένα στην ελληνική αγορά και έχει τη μορφή νιφάδων. Το γεγονός ότι είναι συσκευασμένο μας παρέχει την εξής ευκολία: ο παρασκευαστής αναγράφει στο κουτί την ενδεδειγμένη αναλογία, η οποία αντιστοιχεί σε 1 γεμάτη κουταλιά νιφάδων για κάθε φλιτζάνι υγρού. Εμείς το δοκιμάσαμε σε πανακότα και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η τελική υφή διαφέρει από αυτήν που επιτυγχάνουμε με τη ζελατίνη (τα γλυκά γίνονται πιο σφιχτά). 

 

Επιπλέον, παρασκευάζεται με εντελώς φυσικό τρόπο: βράσιμο των φυκιών και ξήρανση στον αέρα. Είναι άγευστο και άχρωμο και δεν έχει υποστεί λεύκανση. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του άγαρ άγαρ είναι ότι, αν δεν σας πετύχει το πείραμα, μπορείτε να ξαναζεστάνετε το μείγμα προσθέτοντας επιπλέον άγαρ ή υγρό (αναλόγως του πόσο πηχτό ή αραιό θέλετε να γίνει το γλυκό), χωρίς το άγαρ άγαρ να χάσει τη δύναμή του.

 

 
Στο Bio Μελισσάνθη του Κολωνακίου, Δημοκρίτου 13, τηλ.: 210 36 38 850.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ