Για καφέ + γλυκό

Η πλατεία μύρισε μοχίτο

{
}

Στο σημείο που η Πραξιτέλους συναντά την Αγίου Μάρκου και την Ευρυπίδου βρίσκεται το «Sq.» (=από το square που σημαίνει πλατεία)...

Μια καινούργια και άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στο κόνσεπτ καφέ-φαγητό-ποτό. Ένα αναπαλαιωμένο ψηλοτάβανο νεοκλασικό που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, με μεγάλες τζαμαρίες και πολύ προσεγμένο χώρο που «αναπνέει» δημιουργώντας σου την αίσθηση πως κάθεσαι έξω.

 

image

 

Εκεί βρέθηκα το Σάββατο, με φίλους για καφέ. Οι δυο φίλοι προτίμησαν να πιουν καφέ ενώ εγώ -κλασικά- δοκίμασα το παγωμένο μαύρο τσάι με ροδάκινο. Το συγκεκριμένο δεν είναι από τα συνηθισμένα ροφήματα που προσφέρονται στα περισσότερα καφέ μιας και έρχεται από το καλό τεϊοπωλείο «Δρόμος του τσαγιού».

 

image

 

Παράλληλα, για να τσιμπολογάμε κάτι με τον καφέ (και το τσάι) παραγγείλαμε ένα cheesecake μοχίτο. Δεν περιέχει σταγόνα αλκοόλ, αλλά γαρνίρεται με σιρόπι βασιλικού το οποίο ίσα ίσα αχνοφαίνεται πάνω στην πλούσια και αφράτη κρέμα τυριού. Μάλιστα, το αρωματικό μπισκότο περιέχει δυόσμο και λέμονγκρας, συστατικά που προσδίδουν φρεσκάδα και ελαφράδα στη γεύση. Συνομιλώντας μερικές μέρες αργότερα με την σεφ και δημιουργό Κωνσταντίνα Φάκλαρη έμαθα πως το συγκεκριμένο γλυκό ψήνεται ευλαβικά στο φούρνο για αρκετή ώρα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ενώ στη συνέχεια κρυώνει με ησυχία σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να εισέλθει αργότερα στο ψυγείο. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος η κρέμα είναι αφράτη και όχι σφιχτή.

 

Θα επανέλθω στo Sq. για τις χειμερινές προσθήκες στο μενού, γλυκές και αλμυρές!

 

 
Sq., Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα, 210 32 10 460.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ