Πρωινό στο Ottolenghi
Επιστρέφουμε ξανά και ξανά...
Για τον σεφ Yotam Ottolenghi έχουμε μιλήσει ξανά στον γαστρονόμο. Η κουζίνα του είναι ένα κράμα μεσογειακού και ανατολίτικου στιλ, με ευρωπαϊκές επιρροές. Λογικό, αν γνωρίζει κανείς τις ρίζες του σεφ· είναι ισραηλινής, βρετανικής και ιταλικής καταγωγής.
![image](http://www.gastronomos.gr/images/SWEET/Epiloges/2013/Oct-Nov/ottolenghi-1.jpg)
Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Λονδίνο, δεν παραλείπουμε να πάμε σε ένα από τα 3 μαγαζιά που διαθέτει, για να δοκιμάσουμε μια λιχουδιά, γλυκιά ή αλμυρή. Ό,τι έχουμε δοκιμάσει έως τώρα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια που «ακολουθούμε» τη δουλειά του, είναι πάντα ολόφρεσκο, πεντανόστιμο, χορταστικό και όσο πιο... υγιεινό γίνεται! Καμμία φορά δε μείναμε παραπονεμένοι, μιας και η ποιότητα είναι σταθερά καλή.
![image](http://www.gastronomos.gr/images/SWEET/Epiloges/2013/Oct-Nov/meringues.jpg)
ΥΓ. Δεν ξεχνώ τις τραγανές μαρέγκες, πιτσιλισμένες με σιρόπι φραγκοστάφυλλο και με ελαφριά γεύση εσπεριδοειδών, που προμηθευτήκαμε για μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι. Ο τέλειος επίλογος σε ένα παραδοσιακό αγγλικό δείπνο.
(0)
Σχολιάστε