Salsa Criolla

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).

Υλικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε)
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί (ή χυμός λάιμ, αν προτιμάμε)
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία 20΄

Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και η σάλτσα είναι… έτοιμη! Τη σερβίρουμε με ψάρι, κρέας ή πουλερικά, ενώ είναι εξαιρετική μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ