Ελαφριά πανακότα με βερίκοκα

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά

Για την πανακότα:

  • 200 γρ. γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. βερίκοκα (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνας

Για τη σος:

  • 200 γρ. βερίκοκα, όσο το δυνατόν πιο ώριμα (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
  • 30 γρ. ζάχαρη
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 4 ώρες τουλάχιστον

Διαδικασία

Πανακότα: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν οι ζελατίνες. Προσθέτουμε και τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 4 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βυθίζουμε τα φορμάκια σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Σος: Πολτοποιούμε τα βερίκοκα με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Βράζουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ