Ελαφρύ κέικ με γερμάδες

{
Φωτογραφίες   ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 2 μεγάλοι γερμάδες
  • καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15' - 20' Ψήσιμο 45'

Διαδικασία Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα.

Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Στο τέλος, προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Καθαρίζουμε τους γερμάδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους κόβουμε στα τέσσερα. Απλώνουμε τα κομμάτια στο ταψί και τα πιέζουμε μέσα στο μείγμα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ