Ζελέ με κοκτέιλ φρούτων

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Ανοίξτε το ψυγείο, βγάλτε όσα φρούτα έχετε και φτιάξτε ένα απίθανο κοκτέιλ φρούτων.

Υλικά
  • 600 γρ. χυμός από διάφορα φρούτα (πορτοκάλι, ροδάκινο, μήλο)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (6 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)
  • 1 πορτοκάλι + 1 μήλο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30' Αναμονή 3 ώρες και 30'

Διαδικασία Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τον μισό χυμό φρούτων με τη ζάχαρη. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης βυθίζοντάς τα σε ένα μπολ με κρύο νερό (τόσο ώστε να τα σκεπάζει).

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στον ζεστό χυμό, ανακατεύοντας, ώστε να διαλυθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30΄, έως ότου αρχίσει να πήζει.

Προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε ατομικές φόρμες ή μπολ, τις οποίες αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί το ζελέ. Αν θέλουμε να τα ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για λίγο τις φόρμες σε ζεστό νερό.

 

Συμβουλές

  • Για μια πιο «μεθυστική» γεύση, αντικαθιστούμε 100 γρ. από το χυμό με Campari, το οποίο προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το δεύτερο μισό του χυμού.  
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ