Κραμπλ με μπανάνες

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 4 μέτριες ώριμες μπανάνες ή 3 μεγάλες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 6 μπισκότα Digestive
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά
  • 2 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • λίγο βούτυρο λιωμένο + λίγη ζάχαρη λευκή για τη φόρμα
Μερίδες 6
Προετοιμασία 10' Ψήσιμο 30'

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή 6 ατομικά και τα πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις απλώνουμε στο σκεύος (ή τις μοιράζουμε στα φορμάκια). Τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρόμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό βανίλια, γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί.

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
erodios
12.01.2015 | 19:32
Τι κριμα δεν αρεσε σε κανεναν, παρα την πιστη εφαρμογη της συνταγης