Μπισκότα με μούσλι

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 175 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες
  • τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τον πάγκο εργασίας
  • 25 γρ. μούσλι (το βρίσκουμε στα ράφια με τα δημητριακά σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα)
  • 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μερίδες 12 - 14
Προετοιμασία 15' Ψήσιμο 15'

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε -με τα χέρια μας ή με το εργαλείο για τις ζύμες, αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ- μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Τη μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπάτ (ειδικός κόφτης για μπισκότα) διαμέτρου 6 εκ. ή με το στόμιο ενός φλιτζανιού την κόβουμε σε επιμέρους κομμάτια. Τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

 

Συμβουλές

  • Τα μπισκότα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες (δηλαδή σε σύνθετους και άρα πιο υγιεινούς υδατάνθρακες), οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Αν ακολουθείτε κάποια διατροφή με σκοπό την απώλεια βάρους, καταναλώστε τα με μέτρο, διότι περιέχουν υπολογίσιμη ποσότητα βούτυρου. Ευτυχώς, χάρη στο μούσλι δημιουργούν γρήγορα αίθημα κορεσμού
  • Θερμίδες ανά μερίδα: 102
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ