Κρεμμυδόπιτσα

{
Επιμέλεια ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
}

Μιας και καθιερώσαμε την Πέμπτη ως ημέρα πίτσας, ο Γαστρονόμος μας ετοίμασε μια κρεμμυδόπιτσα για σνακ. 

Υλικά
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα της αρεσκείας μας, ή 2 αραβικές πίτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μερίδες 1 πίτσα
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο με λίγο λάδι, απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες, πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά, στρώνουμε ομοιόμορφα και τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.

 

Συμβουλές Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
vasbar
10.04.2013 | 11:29
Πίτσα με έτοιμη ζύμη; Καλύτερα λίγο αλευράκι για όλες τις χρήσεις, λίγο μαγιά και νεράκι, ζύμωμα και είναι έτοιμη.Σχετικά με τα κρεμύδια, αν θέλουμε να είναι ποιο ελαφριά η γέμιση, καλύτερα να σοταριστούν τα κρεμύδια με νεράκι και όχι με λάδι.