Μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα

{
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Μερακλίδικη μπρουσκέτα, έτοιμη σε 15΄.

Υλικά
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες από βάζο, καλά στραγγισμένες από το λάδι
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί (της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. χοντροκομμένα φύλλα ρόκας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή

Διαδικασία Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί και μετά τις αλείφουμε με τον «πελτέ» λιαστής ντομάτας.

 

Μοιράζουμε τα λουκάνικα στις φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ