Κοτόπουλο με μπίρα και πορτοκάλι

{
}

Με ένα ανοιξιάτικο πορτοκάλι, 1 κουτάκι μπίρα και δυο-τρία λαχανικά φτιάχνουμε μια νοστιμιά απ’ τις λίγες.

Υλικά
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 καρότα, σε ψιλά καρέ
  • 3 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια
  • 1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
  • χυμός από 1 πορτοκάλι και 1 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή μισή-μισή με καπνιστή)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή περίπου 35΄

Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα μπουτάκια στο καυτό λάδι για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο σκεύος όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Επαναφέρουμε τα μπουτάκια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα και το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε την πάπρικα και καυτό νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα μπουτάκια κατά το ήμισυ.

 

Μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αν πάλι στο τέλος έχουν μείνει παραπανίσια υγρά, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή τηγανητές ή απλό ρύζι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ