Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
Συνοδεύστέ τα με το τέλειο μίλκσεϊκ που θα βρείτε εδώ. Αυτά κι άλλα πολλά ιδιαίτερα επιδόρπια στις Γλυκές Ιστορίες που κυκλοφορούν!
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεγάλο αυγό (63 γρ.)
- 5 γρ. απόσταγμα βανίλιας
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. αλάτι
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προτιμάμε μαύρη)
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού κουταλιά-κουταλιά.
Αφού ενσωματωθεί, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης (μπαλάκια 5 εκ.) με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα αφήνοντας 10 εκ. κενό ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 18 λεπτά, έως ότου ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα με ποδαράκια.