Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και ξερό ανθότυρο

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές), σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) ή από 2 λάιμ (δυστυχώς, όμως, δεν βρίσκουμε εύκολα ακέρωτα)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι ή 1 λάιμ
  • 25 φύλλα βασιλικού
  • 200 γρ. ξερό ανθότυρο Κρήτης ή άλλη ξερή μυζήθρα της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο)
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή 15΄

Διαδικασία Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και, στη στεγνή πλέον κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό και το ξύσμα από το εσπεριδοειδές που επιλέξαμε, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού (όχι πιο πριν, καθώς μαυρίζουν) και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με μέτρο, καθώς το τυρί που θα βάλουμε είναι αλμυρό) και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με όσο φρεσκοτριμμένο ανθότυρο επιθυμούμε.

 

Συνοδεύουμε με Πλήρες και χορταστικό γεύμα, θα ταίριαζε μόνο με μια απλή ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ