Χριστιάνα Θωμαΐδη

  • Τα κίτρινα τυριά, στο σελοφάν

    Τα σκληρά κίτρινα τυριά, όπως η παρμεζάνα, διατηρούνται καλύτερα τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη μιας και δεν οξειδώνονται από την επαφή με τον αέρα - όπως θα συνέβαινε αν τα βάζαμε σε τάπερ. Ιδανικά πρέπει να αλλάζουμε την πλαστική μεμβράνη κάθε...

  • Το ψήσιμο του μπακλαβά

    Ένα μυστικό για να γίνει πιο ωραίος ο μπακλαβάς είναι να ψηθεί σε πολύ χαμηλό φούρνο, στον αέρα (από 140ºC έως 160ºC, μάξιμουμ). Αν τον ψήσουμε σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, θα ξεροψηθεί η επιφάνεια, αλλά τα εσωτερικά φύλλα θα είναι ωμά και δεν θα...

  • Για τα κατεψυγμένα φύλλα

    Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φύλλα για πίτες ή γλυκά (κουρού, σφολιάτα, καταΐφι κλπ), ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες απόψυξης του παρασκευαστή. Σε καμία περίπτωση δεν βιαζόμαστε να ξετυλίξουμε το ρολό με τα φύλλα πριν ξεπαγώσει καλά,...

  • Ταξιδεύοντας

    Θαλασσινή μεζεδοκατάσταση σε μια εξαιρετική ταβέρνα στο Κερατσίνι.

  • Ελιάς κουκούτσι

    Ρακάδικο πολυτελείας με ταυτότητα. Ο Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού.