Για καραμέλες στο Soocré

01/04
{
Φωτογραφίες ΈΦΗ ΠΑΡΟΥΤΣΑ
}

Χειροποίητες καραμελίτσες και μεγάλα πολύχρωμα γλειφιτζούρια σε ένα μικρό καραμελάδικο στο Γκάζι.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Η χαρά του παιδιού... και των ενηλίκων. Γκράφιτι στους τοίχους, βαζάκια με πολύχρωμες καραμελίτσες παντού και πολύχρωμα γλειφιτζούρια. Το ατού του καταστήματος; Το εργαστήριό του είναι στον ίδιο χώρο με το πωλητήριο. Έτσι, όποιος το επισκεφθεί, μπορεί να δει από κοντά, βήμα-βήμα, πώς ακριβώς φτιάχνονται οι καραμέλες και τα γλειφιτζούρια. Επίσης, ό,τι φτιάχνεται δοκιμάζεται ζεστό επιτόπου από όποιον τύχει να βρίσκεται στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή.

 

Τι ψωνίζουμε Τα πάντα. Καραμέλες με γεύσεις: σοκολάτα μπον-μπον, σοκολάτα-κανέλα, ανανάς, με σχέδιο ένα πιγκουινάκι, το καρπούζι με σχέδιο ένα φάντασμα, κεράσι, φράουλα που γράφει στο κέντρο κάποιο όνομα, ακτινίδιο, που μοιάζει ακριβώς σαν κομμένο φρούτο, μαρασκίνο, ξινή φράουλα, μαύρο κεράσι. Επίσης, μεγάλα γλειφιτζούρια, μέχρι και τεράστια κομμάτια άκοπης καραμέλας που περίσσεψε κατά την παρασκευή. Τα υλικά που περιέχουν όλα τα προϊόντα είναι συγκεκριμένα: βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής, εμφιαλωμένο νερό και ζάχαρη από τη Γαλλία, που κατόπιν πολλών δοκιμών κρίθηκε η πλέον κατάλληλη για την καραμελοποιία.

 

 
Γαργηττίων 24, Γκάζι, Αθήνα, τηλ.: 6945 63 59 07.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ