Ζαχαροπλαστείο

Νάρκισσος (Ζάκυνθος)

{
}

Το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Ζακύνθου εμμένει στην καλή πρώτη ύλη και τους ιντριγκαδόρικους γευστικούς πειραματισμούς.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Νάρκισσος» βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια στο Σαρακηνάδο, αρκετά έξω από τη Χώρα. Ωστόσο, κανέναν δεν πτοεί ένα «ταξιδάκι» μέχρι εκεί, αν πρόκειται για τα περίφημα παγωτά και γλυκά του. Εδώ και ένα χρόνο, όμως, που η οικογενειακή επιχείρηση επεκτάθηκε με το μικρό αλλά υπέρκομψο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης, τα καλούδια του έγιναν προσβάσιμα και στους μη μυημένους. Θεωρείται το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Ζακύνθου γιατί ο Νάρκισσος Κεφαλληνός και η γυναίκα του Άντζελα δίνουν την ψυχή τους.

 

image

 

Τι ψωνίζουμε Οπωσδήποτε μία από τις 35 διαφορετικές γεύσεις παγωτού που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου και φτιάχνονται μόνο με φρέσκο γάλα. Ενδεικτικά μόνο προτείνουμε το παγωτό μπανόφι, το παγωτό καϊμάκι με ζακυθινό πρόβειο γάλα, το παγωτό κανταΐφι με αρωματική βανίλια, σιροπιαστό κανταΐφι και καραμελωμένα αμύγδαλα, τα παγωτίνια-σαραγλάκια (από τα πιο μπελαλίδικα αλλά μαστόρικα καλούδια του Νάρκισσου με απίθανη αντίθεση υφών), το παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι, μέλι και καρύδια, το παγωτό πανακότα. Η σοκολατόπιτα (σε ταψάκι στο εργαστήριο και σε κομμάτια στο ζαχαροπλαστείο) με την καυτή γκανάς-πατέντα που περιλούζει ένα κέικ σοκολάτας-αφρό είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει, ιδιαίτερα ελαφρώς ζεσταμένη στα μικροκύματα. Επίσης, η κακοποιημένη παντοιοτρόπως παραδοσιακή «ζακυθινή φρυγανιά» παίρνει το αίμα της πίσω, με όσο πρέπει σιροπιασμένη βάση από φρυγανιά, αυθεντική κρέμ πατισερί και αφράτη σαντιγί.

 

Οι τούρτες έχουν αφήσει εποχή: Η μπομπέ Lacta (δεν χρειάζεται άλλες εξηγήσεις νομίζω), η Ferrero με μους σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, και η τούρτα μπαβαρουάζ με cookies είναι μερικές μόνο διάσημες επιλογές. Πριν επιστρέψετε, πάρτε ένα ταψάκι καρυδόπιτα και παραδοσιακά παξιμάδα κρασιού (με ντόπιο ροζέ κρασί και σταφίδα Ζακύνθου). Α! Μην ξεχάσω, ολόκληρο το χειμώνα, κάθε πρωί, οι τάβλες γεμίζουν με φρεσκοτηγανισμένους και σιροπιαστούς πολίτικους λουκουμάδες που οι νοικοκυρές αγοράζουν με τα κιλά σε κάθε ονομαστική γιορτή και τους τρατάρουν για σπιτικούς, φτιαγμένους με τα χεράκια τους. Τι τιμή, αλήθεια, για έναν ζαχαροπλάστη!

 

 

«Νάρκισσος», Τάλμποτ Κεφαλληνού & Ψαρρών, Ζάκυνθος, τηλ.: 26950 65 035.

Εργαστήριο: Σαρακηνάδο, στον κεντρικό δρόμο Ζακύνθου-Βολιμών, τηλ.: 26950 63 728, 65 011.

*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ