Ζαχαροπλαστείο α λα παλαιά

Η Στάνη

{
Ρεπορτάζ ΜΑΡΙΝΑ ΝΤΟΥΝΗ
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Ένα γαλακτοπωλείο με ιστορία στην Ομόνοια.

image

 

Λίγα λόγια για το μαγαζί Στέκι του Αυλωνίτη, της Βασιλειάδου και του Χατζηχρήστου, το παραδοσιακό αυτό γαλακτοπωλείο έχει ιστορία από το 1931. Θα τη βρείτε ανοιχτή από τις 06.00 κάθε πρωί έως τις 23.00. Αν είστε τυχεροί θα ακούσετε και λεπτομέρειες για την παρασκευή των  γλυκών  από τον Θανάση Καραγεώργο, που μαζί με τον θείο του Γιάννη, αποτελούν τους συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης.

 

image

 

Τι ψωνίζουμε Καθίστε να ξαποστάσετε στη «Στάνη» και βουτήξτε μέσα σε λουκουμάδες με μέλι, σ’ ένα ποτήρι με ανθόγαλα ή σ’ ένα γιαούρτι με μέλι. Κι αν είναι πρωί προτιμήστε ζεστό γάλα που συνοδεύεται από ζεστό φρατζολάκι με βούτυρο και μέλι. Μη φύγετε χωρίς ρυζόγαλο, κρέμα και οπωσδήποτε παραδοσιακό πραγματικά χειροποίητο γιαούρτι φτιαγμένο με γάλα από πρόβατα ελληνικής ράτσας και 7% λιπαρά. Ρίξτε και ένα βλέφαρο στα γλυκά ταψιού -γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά, καταΐφι, καρυδόπιτα και ραβανί που φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο από το 1931.

 

image

 

 
Μαρ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια, τηλ.: 210 52 33 637, 210 52 27 451.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ