Κεκάκια - καρδιές με φράουλα

{
}
Υλικά
  • 12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Φράουλα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria. (200 γρ./400 ml)
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κακάο
  • 40 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 αυγό (ελευθέρας βοσκής)
  • 125 ml γάλα πλήρες 
Μερίδες 12
Προετοιμασία 60'

ΔιαδικασίαΠροθερμάνετε το φούρνο στους 170°C (160°C για φούρνους με αέρα). Βάλτε 12 χάρτινες φόρμες για κεκάκια σε ένα ταψί.

 

Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο στο μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

 

Χτυπήστε το αυγό μαζί με το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ακριβώς όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί.

Βάλτε με κουτάλι το μίγμα στα φορμάκια και ψήστε 15-20 λεπτά. Βγάλτε τα κεκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

 

Αφαιρέστε μια φέτα από την κορυφή κάθε κέικ και, με ένα μικρό κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από κάθε φέτα.

 

Βάλτε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Φράουλα στη βάση κάθε κέικ, απλώστε ελαφρά με ένα κουτάλι και σκεπάστε με τις καρδιές.

Σερβίρετε αμέσως.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ