Πες μου τον καφέ σου να σου πω ποιος είσαι

{
}

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το συνήθειο να «λέμε» τον καφέ, δηλαδή να γυρίζουμε ανάποδα τον ελληνικό όταν τελειώσει και να βλέπουμε στο λερωμένο φλιτζάνι τα μελλούμενα. Η Δρ Ραμάνι Ντουρβάσουλα, κλινική ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έχει βρει έναν άλλο τρόπο να διαβάζει τον καφέ. Για κάποιο λόγο (κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιον) αποφάσισε να διερευνήσει αν το είδος του καφέ που πίνει ο καθένας προδίδει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του.

 

Έτσι μελέτησε τις συμπεριφορές 1000 ατόμων που δηλώνουν φανατικοί της καφεΐνης και κατέληξε ότι τελικώς ίσως και να μπορείς να καταλάβεις αρκετά για κάποιον ρωτώντας τον τι καφέ πίνει. Μελέτησε τα κοινά στοιχεία των προσωπικοτήτων των «πειραματόζωων» της, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα εσωστρέφειας, υπομονής, τελειομανίας, εγρήγορσης, ευαισθησίας και κοινωνικής τόλμης.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι προτιμούν τον καφέ τους μαύρο γαλλικό -δηλαδή χωρίς ζάχαρη ή γάλα- είναι φαν της απλής ζωής, ευθείς, συχνά απότομοι, ανυπόμονοι και δεν αγαπούν την αλλαγή. Οι φαν του λάττε θέλουν να ικανοποιούν τους άλλους, αλλά έχουν και κάποια στοιχεία νευρώσεων στο χαρακτήρα τους. Όσοι πίνουν καπουτσίνο είναι τελειομανείς, εμμονικοί, υπερβολικά ευαίσθητοι και τους ενδιαφέρει η υγεία τους, ενώ οι φαν του στιγμιαίου καφέ είναι πιο χαλαροί από όλους τους υπόλοιπους και συνήθως εξαιρετικά αναβλητικοί. Εσείς σε ποιά κατηγορία ανήκετε;

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ