Παγωτό που... φωσφορίζει στο σκοτάδι

{
}

Με αφορμή το Halloween, η Βρετανική εταιρία παγωτών Lick me I'm delicious λάνσαρε μια πρωτοποριακή γεύση ονόματι «Glow in the Dark».

Πρόκειται για ένα παγωτό που αποκτά πράσινο φωσφοριζέ χρώμα στο σκοτάδι, ενώ φαίνεται αρκετά θελκτικό με την πρώτη ματιά. Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ο εμπνευστής του, Charlie Harry Francis, χρησιμοποίησε για την παρασκευή του παγωτού μια ουσία που συναντάμε τις τσούχτρες -ναι, τα ενοχλητικά θαλάσσια πλάσματα.

 

Ο Francis συνεργάστηκε με έναν Κινέζο επιστήμονα που κατάφερε να αναπαράγει σε εργαστήριο την φωσφωρίζουσα πρωτεΐνη που έχει και η τσούχτρα. Όταν ο πελάτης γλύφει το παγωτό, η θερμότητα της γλώσσας έρχεται σε επαφή με την πρωτεΐνη. Έτσι, αυξάνεται το ph της γλώσσας με αποτέλεσμα η αντίδραση που προκαλείται να δίνει το φωσφορούχο χρώμα στο παγωτό. Ως αποτέλεσμα, όσο πιο πολύ γλύφει κάποιος το παγωτό, τόσο πιο έντονο θα γίνεται και το χρώμα.

 

Μια μπάλα από το ξεχωριστό γλύκισμα κοστίζει 140 λίρες, περί τα 164 ευρώ με σημερινή ισοτιμία, τιμή αρκετά τσουχτερή για ένα παγωτό. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί το φιλοθεάμον κοινό που επιθυμεί να πειραμαστεί δοκιμάζοντάς το. Όσο για το αν το παγωτό είναι βρώσιμο, ο δημιουργός του δηλώνει στο μπλογκ της εταιρίας του πως το δοκίμασε και ο ίδιος δεν φωσφορίζει πουθενά, άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Περιέργεια δε δημιουργεί το γεγονός ότι σε κανένα δημοσίευμα, ούτε στο ίδιο το site, δεν υπάρχει περιγραφή της γεύσης του εν λόγω παγωτού.

 

Το παγωτό που φωσφορίζει στο σκοτάδι δεν είναι η μόνη περίεργη γεύση που έχει σκαρφιστεί ο Charlie Harry Francis· στην γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνονται γεύσεις όπως roast beef, τυρί τσένταρ αλλά και σμέουρα με στίλτον (ένα αγγλικό είδος μπλε τυριού). Επόμενο βήμα του Francis; Η δημιουργία ενός αόρατου παγωτού. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

 

Πηγές: Mashable.com, Latimes.com

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ