Πώς φτιάχνουμε σαντιγί

{
}

Η σαντιγί γίνεται με κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά, όχι light. Αγοράζουμε δηλαδή μια κρέμα με 35% - 36% λιπαρά (το ποσοστό αναγράφεται επάνω στη συσκευασία). Για να τη φτιάξουμε, ρίχνουμε την ποσότητα κρέμας που χρειαζόμαστε σε ένα βαθύ μπολ και τη χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα γιατί θα πιτσιλάει, αλλά όσο σφίγγει, σε πιο δυνατή. Σταδιακά θα αρχίσει να πήζει και να αφρατεύει. Πριν γίνει σαντιγί, θα αποκτήσει την παχύρρευστη όψη του γιαουρτιού. Για να δούμε αν είναι έτοιμη, σταματάμε το μίξερ και το ανασηκώνουμε: θα πρέπει να σχηματίζονται «μύτες» εκεί όπου πριν βρίσκονταν οι αναδευτήρες του μίξερ. Προσέχουμε μόνο να μην την παραχτυπήσουμε, γιατί θα διαχωριστεί το γάλα από τα στερεά και θα «κόψει» η κρέμα. Θα το καταλάβουμε γιατί θα κιτρινίσει η σαντιγί, θα ξεφουσκώσει και θα δούμε να υπάρχει υγρό.