Αντικολλητικό τηγάνι και μαρίζ για την καραμέλα

{
}

Χρησιμοποιούμε πάντοτε αντικολλητικό τηγάνι όταν ετοιμάζουμε καραμέλα (δηλαδή όταν λιώνουμε ζάχαρη, σκέτη ή με πρόσμειξη με κάποιο υγρό όπως ποτό, σιρόπι ή κρέμα γάλακτος). Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος της πυκνής καραμέλας μένει στο σκεύος, οπότε με το αντικολλητικό τηγάνι θα έχουμε τις λιγότερες απώλειες, ιδίως αν το «σκουπίσουμε» με μια μαρίζ, την ελαστική σπάτουλα ανάμειξης.