Ελαφριά κρέμα στο φούρνο με κεράσια

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 - 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • φλούδες από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)  
Μερίδες 5
Προετοιμασία 40΄

Διαδικασία

Βάζουμε το γάλα και τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε μέσα σε αυτά το ζεστό γάλα με τις φλούδες λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.

Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια με την κρέμα και πάνω απ' αυτήν μοιράζουμε τα κεράσια. Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψάκι με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση των μπολ. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ