Μερόπη Παπαδοπούλου

  • Μπίρα: με ή χωρίς αφρό;

    Πολλοί ζητούν την μπίρα τους «χωρίς αφρό, παρακαλώ!». Ο ρόλος του αφρού, όμως, δεν είναι διακοσμητικός. Την προστατεύει από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και κατά συνέπεια από την οξείδωση που θα επηρεάσει τα γευστικά και αρωματικά...

  • Η lager εν τάχει...

    Είναι η πιο γνωστή κατηγορία μπίρας στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής. Οι μπίρες που σας έρχονται αμέσως στο μυαλό είναι lager. Είναι συνήθως ξανθές με ευχάριστη ελαφριά γεύση. Η lager συνοδεύει ιδανικά πιάτα χοιρινό...

  • Σε ποια θερμοκρασία σερβίρουμε την μπίρα;

    Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος διαφέρει από είδος σε είδος. Γενικά, μπορούμε να πούμε πως:οι ελαφριές μπίρες πίνονται στους 5°Cοι μεσαίας πυκνότητας στους 8°Cοι βαριές πληθωρικές μπίρες στους 12°C Οι ειδικοί στέκονται αρκετά ελαστικοί...

  • Τι πίνουµε µε τον ταραµά

    Ο ταραµάς καθορίζει τα πιάτα στα οποία συµµετέχει. Ας αρχίσουµε από τα κλασικά και δοκιµασµένα: παραδοσιακή ρετσίνα µε ρουστίκ υπόσταση (όχι οι πολύ φινετσάτες της νέας εποχής), αλλά και λευκά κρασιά, όπως είναι µια κρητική...

  • Abovo

    Μια κηφισιώτικη πρόταση για υψηλή γαστρονοµία µε καλές πρώτες ύλες και φαντασία, χωρίς υπερβολές.

  • Κρασί στη σωστή θερμοκρασία

    Σερβίρουμε:τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά στους 8 ºCτα λευκά κρασιά στους 10 ºCτα ροζέ κρασιά στους 11-12 ºC Τα κόκκινα κρασιά καλό θα είναι να μη βρίσκονται στο ψυγείο, αλλά σε θερμοκρασία που να μην ξεπερνάει τους 18 ºC.