Χριστιάνα Θωμαΐδη

  • Πώς συντηρούμε τις φακές;

    Οι φακές φυλάσσονται σε χώρο ξηρό, δροσερό και σκοτεινό. Οι φακές πρέπει να αερίζονται και για αυτό αποφεύγουμε αεροστεγή δοχεία και πλαστικά σακουλάκια. Αν τις κλείσουμε ερμητικά, έχοντας απορροφήσει παραπάνω υγρασία, θα εμφανίσουν το γνωστό...

  • Ο καφές ως «αποσμητικό» ψυγείου

    Για να απομακρύνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο κάνουμε το εξής. Γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι με ελληνικό καφέ και το τοποθετούμε σε ένα από τα ράφια της πόρτας. Ο ελληνικός καφές απορροφά τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι. Αποτέλεσμα; Όταν...

  • Ξηροκάρπια στο φαγητό

    Αν μια συνταγή περιέχει ξηρούς καρπούς που δεν έχουμε στο ντουλάπι ή απλά δεν μας αρέσουν… τους αντικαθιστούμε με το είδος που μας αρέσει ή διαθέτουμε. Προσοχή όμως, κάθε επιλογή επιφυλάσει διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάζοντας θα...

  • Λουίζα στο πιάτο

    Λεμονάτη και ευωδιαστή, η λουίζα φημίζεται για τις καταπραϋντικές και χωνευτικές της ιδιότητες όταν πίνεται ως αφέψημα.  Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να αρωματίσει θαλασσινά, οστρακοειδή, ψάρια ή και μαρινάδες για κρεατικά.   Στη...