Χριστιάνα Θωμαΐδη

  • Για να μαλακώσουν οι λιαστές ντομάτες

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό ή χλιαρό νερό και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει από είκοσι λεπτά μέχρι λίγες ώρες, ανάλογα με το βαθμό αφυδάτωσης και το πόσο «παλιές» είναι. Εναλλακτικά, παίρνουμε λιαστές ντομάτες...

  • Για να διατηρήσουμε το τσάι

    Το βάζουμε σε μέρος σκιερό και ξηρό, μέσα σε τσίγκινο δοχείο ερμητικά κλειστό καθώς το τσάι τείνει να απορροφά μυρωδιές από το περιβάλλον.

  • Πλάθω κεφτεδάκια με... βρεγμένα χέρια

    Για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια όταν πλάθουμε κεφτεδάκια, μπιφτέκια ή κεμπάπ, τα βρέχουμε ανά τακτά διαστήματα με λίγο νερό που έχουμε βάλει σε ένα μπολ δίπλα στο μπολ με το μείγμα. Εναλλακτικά, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στις παλάμες αρκούν.

  • Κάλεσμα για τσάι

    The Vintage Tea Party

    Ό,τι θα χρειαστείτε για να διοργανώσετε το τέλειο vintage πάρτυ τσαγιού, από συνταγές μέχρι πατρόν για ποδιές και σχέδια για τον τέλειο κότσο.

  • Το καθάρισμα του βραστήρα

    Για να απομακρύνω τα άλατα απ’ το βραστήρα, κάνω το εξής: γεμίζω το βραστήρα με λευκό ξίδι και νερό σε ίσες ποσότητες. Αφήνω το μείγμα να «σταθεί» για μερικές ώρες ή καλύτερα ολόκληρο το βράδυ. Ύστερα, ξεβγάζω καλά και γεμίζω εκ νέου με...