Πώς ψήνουμε τα γεμιστά + 3 μυστικά

{
}

Το ψήσιμο

  • Τα γεμιστά θέλουν τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (180º- 200º C).
  • Για να μην καούν από πάνω, τα ψήνουμε 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο... ασκεπές για 30 λεπτά περίπου ή έως ότου απορροφηθεί η σάλτσα τους και μείνουν τα γεμιστά με το λαδάκι τους.
  • Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ισομεγέθη, ώστε να είναι έτοιμα στην ίδια περίπου ώρα.

 

Τα «διαφορετικά» της κατσαρόλας

Νόστιμα γεμιστά με πιο έντονο άρωμα πιπεριάς μπορούμε να ψήσουμε και σε φαρδιά κατσαρόλα, ταβάς λέγεται στη Βόρεια Ελλάδα. Στρώνουμε στον πάτο τις πιπεριές γεμισμένες με το καπάκι προς τα πάνω και από πάνω τις ντομάτες κατά τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε μισό ποτήρι ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 2 δάχτυλα νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

 

Γεμιστά μόνο με γέμιση

Εάν σάς αρέσουν τα γεμιστά, αλλά δεν έχετε το χρόνο να τα ετοιμάσετε, τότε μπορείτε να βάλετε τη γέμιση σε ένα ταψί ή σε μια κατσαρόλα, να αραδιάσετε στην επιφάνειά τις ροδέλες από 5 ντομάτες και 4 περίπου ψιλοκομμένες πιπεριές, να προσθέσετε 2 λίτρα νερό και να την ψήσετε σε δυνατό φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό, ίδιο στη γεύση με τα γεμιστά.

 

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου...

...είναι αυτές που βάζουμε στο ταψί των γεμιστών ανάμεσα στα λαχανικά. Κι αυτό γιατί ψήνονται μέσα στα υγρά των λαχανικών και μελώνουν. Δύο - τρεις, κομμένες κυδωνάτες, αρκούν.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
dteloni
09.10.2013 | 12:22
Ενδιαφέρουσες οι οδηγίες.-
Ως προς τα "διαφορετικά" γεμιστά της Βόρειας Ελλάδας, θυμάμαι πως στα φοιτητικά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη, έστελναν από την Βέροια οι γονείς φίλων συμφοιτητών μου, γεμιστά με κιμά, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα στα οποία είχαν ρίξει στο τέλος, αυγολέμονο!!!
Αξέχαστα ωραία!!!!