Δοκιμάσαμε

Tα γλυκά της «Κασσιανής»

{
}

Τι προσδοκίες να έχει κανείς από έναν φούρνο της γειτονιάς; Στην περίπτωση της «Κασσιανής» δεν φανταζόμασταν ότι θα πέφταμε τόσο έξω.

Σε μια ήσυχη συνοικία στην Πετρούπολη, στο κατάστημα της συμπαθούς φουρνάρισσας Κασσιανής βρήκαμε όλα όσα ζητά κανείς από ένα εκλεπτυσμένο αρτοποιείο και ακόμη περισσότερα. Τουλάχιστον 10 είδη ψωμιού, από σικάλεως, πολυτελείας και φόρμας μέχρι πολύσπορα, προζυμένια και εκκλησιαστικούς άρτους. Κουλουράκια, βουτήματα, κριτσίνια γλυκά και αλμυρά, μηλόπιτες με δυο τύπους μήλου, κρουασάν «εμπνευσμένα» από αντίστοιχα του Γάλλου chef Pierre Hermé με αμυγδαλόπαστα και φρούτα του δάσους, ψωμένια εκλέρ γεμισμένα με απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαλακά μπράουνις, βιεννέζικα κρουασάν, σιροπιαστά γλυκά ταψιού, παραδοσιακά τρίγωνα πανοράματος παλιάς σχολής. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Η μεγαλύτερη μας περίμενε στο ψυγείο. Γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης φτιαγμένα με μαεστρία και τις καλύτερες πρώτες ύλες. Δοκιμάσαμε τραγανές τάρτες με καραμέλα και καρύδια πεκάν, σοκολατένιες με γέμιση κρέμας και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και κραμπλ αλλά και γεμισμένες με πυκνή γκανάς σοκολάτας και διακριτική στρώση από φρούτα του δάσους. Το προφιτερόλ τους κρίθηκε παμψηφεί κορυφαίο. Παχύρρευστη σοκολάτα που αγκαλιάζει τρία ολόφρεσκα σουδάκια γεμισμένα με ρευστή κρέμα βανίλιας μέσα σε ένα καλόγουστο, διάφανο ποτηράκι. Λιχουδιές που έχουν όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενηθούν σε ένα πρώτης τάξεως ζαχαροπλαστείο. Οι τιμές τους είναι πολύ προσγειωμένες και φαινεται πως κρατούν χαμηλό προφίλ.

 

Κασσιανή, Ελευθερίου Βενιζέλου 129 & Ανατολικής Ρωμυλίας, Πετρούπολη, τηλ.: 210-50.19.480.
Βρες το στο χάρτη
(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
LinaG
12.11.2011 | 11:33
Παρακαλώ να γίνει διόρθωση στη διεύθυνση του φούρνου "Κασσιανή" στην Πετρούπολη. Δε βρίσκεται "Ελευθερίου 129". Βρίσκεται "Ελευθερίου Βενιζέλου 129". Ευχαριστώ.
Μια πελάτισσα της "Κασσιανής"