Επιδόρπιο

Μια γλάστρα για φάγωμα

{
}

Γιαούρτι με μέλι και φρούτα λέγεται, αλλά μην περιμένετε το απλό, κλασικό επιδόρπιο. Είναι κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό.

 

Βρίσκεστε στο -βραβευμένο με αστέρι Michelin- εστιατόριο Χύτρα και μόλις έχετε τελειώσει το φαγητό σας. Περιμένετε με ανυπομονησία να απολαύσετε ένα εξίσου καταπληκτικό επιδόρπιο. Στο τραπέζι σας, όμως, αντί για ένα λαχταριστό πιάτο, προσγειώνεται μία γλάστρα. Μη διστάσετε, φάτε τη.

 

Ο pastry chef του εστιατορίου και συνεργάτης των «Γλυκών Ιστοριών» Θοδωρής Μωυσίδης εμπνεύστηκε αυτό το πρωτότυπο ομολογουμένως γλυκό, μία εκδοχή του οποίου θα βρίσκεται από τα τέλη Αυγούστου στον κατάλογο της Χύτρας. Πρόκειται για μία σύνθεση που περιλαμβάνει τα εξής: Kάτω-κάτω μια μους γιαουρτιού καλυμμένη με μία στρώση γλυκό του κουταλιού κεράσι και μία στρώση καραμελωμένα ροδάκινα. Ακολουθεί δροσερή μους λάιμ, μους από μέλι και βερίκοκα ποσέ. Για χώμα ο Θοδωρής έχει χρησιμοποιήσει τρίμματα μπισκότου σοκολάτας και κακάο και για πέτρες κομμάτια λευκής σοκολάτας. Είπατε τίποτα;

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ