Βραβευμένη κρεμερία

Για φρέσκο παγωτό, τράβα το μοχλό

{
}

Μια κρεμερία στην πόλη Χιρόνα της Ισπανίας θυμίζει πλατό από ταινία του Tim Burton.

Ο Charlie Buchet (ο μικρός ήρωας στην ταινία «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Tim Burton), θα ένιωθε πολύ άνετα στο Rocambolesc, την ισπανική κρεμερία που βραβεύτηκε ως ''Best Bar in Europe'' για το 2013 στα Restaurant & Bar Design Awards. 

 

image

image

 

Το γραφείο Sandra Tarruella interiors με έδρα την Βαρκελώνη κλήθηκε από τον Jordi Roca, έναν από τους ιδιοκτήτες, να σχεδιάσει το χώρο, ενσωματώνοντας σε αυτόν το παραδοσιακό τρόλλεϊ που θυμίζει τους πλανόδιους παγωτατζήδες προηγούμενων εποχών: μάλιστα, αυτό ήταν, περίπου, το επάγγελμα των αδερφών Roca. Γυρνούσαν όλη τη Χιρόνα πουλώντας μικρά γλυκάκια (petit-fours), μέχρι την ημέρα που η δραστηριότητα αυτή απαγορεύτηκε από την τοπική νομοθεσία. Τότε ήταν που τα δραστήρια αδέρφια αποφάσισαν να ανοίξουν το κατάστημά τους, ακριβώς στο κέντρο της πόλης. 

 

image

 

Σχεδιασμένο με τρόπο ώστε όλα να είναι ορατά για το κοινό, το Rocambolesc προσκαλεί τους πελάτες του να γευτούν φρέσκο παγωτό, φτιαγμένο από τις πιο φίνες πρώτες ύλες.

 

Η designer Sandra Tarruella οραματίστηκε ένα κατάστημα που θα διατηρούσε τον μαγικό εσωτερικό σχεδιασμό μιας κρεμερίας, χωρίς να χάνει τα μοντέρνα χαρακτηριστικά της: τα βρυσάκια και οι ρόδες από τις οποίες βγαίνει το παγωτό, σε 6 διαφορετικές γεύσεις, δεν μπορούν παρά να μας θυμίσουν κάτι από το εργοστάσιο του Willy Wonka -κι αυτό μόνο καλό είναι! Η εταιρεία Run κλήθηκε να δημιουργήσει τα μοναδικά γραφικά για το εσωτερικό του καταστήματος, τη συσκευασία των προϊόντων και τη συνολική εταιρική ταυτότητα. Όσο για τις γεύσεις, τα 34 διαφορετικά toppings διευρύνουν τόσο τις επιλογές, που και ο ίδιος ο Willy θα επικροτούσε. 

 

image

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο βραβείο σπάνια δίνεται σε καταστήματα αυτού του τύπου (κρεμερίες - παγωτατζίδικα), αλλά είναι προφανές πως τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η συνολική εμπειρία κέρδισαν την επιτροπή, όπως αναμένεται να κερδίσουν και το καταναλωτικό κοινό της Χιρόνα. 

 

image

 

Η ταυτότητα του project

Όνομα: Heladería Rocambolesc / Rocambolesc Ice Cream Parlour.

Τοποθεσία: Calle Santa Clara 50, Girona.

Concept & Design: Sandra Tarruella

Επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού: Olga Pajares.

Συνεργάτες: Ricard Trenchs, Elsa Noms.

Σκηνικό τοίχου: Ramón de los Heros.

Ποδήλατο-παγκάκι: Andreu Carulla.

Graphic Design: Rundesign.

Φωτογραφία: Meritxell Arjalaguer.

 

photo © Meritxell Arjalaguer

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ