Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου

Νέο ξεκίνημα... και πάλι

{
}

Το editorial του τεύχους συνοψίζει τις σκέψεις όλων μας.

Αν είχα ένα σοκολατάκι για την κάθε φορά που τον τελευταίο χρόνο έχω ακούσει τη φράση «με το μωρό αλλάζει εντελώς η ζωή σου», συνοδευόμενη από μια στάλα τρόμο, δύο στάλες δέος και μπόλικες στάλες συμπόνιας, δεν θα είχα καμία ανάγκη να επινοώ δολοπλοκίες για την εξασφάλιση της πάστας της επιουσίου καθ’ όλη τη διάρκεια της εσώκλειστης λοχείας.

 

Και λοιπόν; Για καλό αλλάζει. Εξάλλου, αυτό δεν είναι το ευκταίο στη ζωή; Οι συνθήκες να μεταβάλλονται, χωρίς οι άνθρωποι που τις βιώνουν να αλλοτριώνονται στην ουσία τους. Ετσι, τη μέρα εκείνη που αμέριμνη «φυλλομετρούσα» πάνες και αποστείρωνα μπιμπερό και που η Ντιάνα μού τηλεφώνησε από το γραφείο για να μου πει ότι οι «Γλυκές ιστορίες» θα πρέπει να...  ξαναγεννηθούν, έχω να τη θυμάμαι ως μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα. Το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας - η Ντιάνα, ο Βαγγέλης, η Λίζα, η Νένα, η Χριστιάνα, η Μαρία. Το αγαπάμε το περιοδικό μας, έχουμε ζήσει έντονα όλες τις φάσεις από τις οποίες έχει περάσει, έχουμε δουλέψει γι’ αυτό με μεγάλη αφοσίωση. Κατά μία έννοια, είναι το μωρό μας. Και επειδή θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτό, βάλαμε τα δυνατά μας να του εξασφαλίσουμε ένα εξαιρετικό νέο ξεκίνημα. Αφήνοντας ωστόσο αναλλοίωτη την ουσία του, που είναι η πίστη ότι όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά γλυκά που φτιάχνονται στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες μαστόρων οι οποίοι δεν κρατούν μυστικά.

 

Οπως είναι η Ντίνα Νικολάου, ο Γρηγόρης Γαστεράτος και η Εύη Παπαδοπούλου, αγαπητοί και δοκιμασμένοι συνεργάτες των «Γλυκών ιστοριών» επί σειρά ετών και τευχών. Από κοντά και η Νένα Ισμυρνόγλου, σεφ και συνταγογράφος στο αδελφάκι περιοδικό, τον «Γαστρονόμο». Ενώ από αυτό το τεύχος καλωσορίζουμε στην ομάδα τους ζαχαροπλάστες Τάσο Τυρανόπουλο, Αλέξανδρο Κόκκορη, Αγγελο Κάρδαρη και Δημήτρη Λεμοντζόγλου. Τους ζητήσαμε τις ιδέες και τις συνταγές τους με το εξής ένα κριτήριο: Τρώμε φανατικά τα γλυκά που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία όπου εργάζονται. Από το επόμενο τεύχος η ομάδα θα μεγαλώσει κι άλλο. Ελπίζουμε ειλικρινά να σας αρέσουν οι ανανεωμένες «Γλυκές ιστορίες», να βρείτε ενδιαφέρουσα την πολυφωνία τους, να τις χρησιμοποιήσετε για να δώσετε περισσότερη γεύση στην καθημερινότητά σας. Γιατί τα χειροποίητα γλυκά είναι ίσως η πιο προσιτή πολυτέλεια που μπορούμε να εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας.

Καλοφάγωτες.

 

ΥΓ. Κάθε επιτυχία, Στέλιο

Η συντακτική ομάδα των «Γλυκών ιστοριών» θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Στέλιο Παρλιάρο για τα 37 προηγούμενα τεύχη του περιοδικού. Ο Στέλιος σφράγισε με την αστείρευτη δημιουργικότητά του αυτή την περίοδο του εντύπου. Του ευχόμαστε εγκαρδίως καλή επιτυχία σε κάθε επαγγελματικό του σχέδιο.    

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ