Λευκά, ροζέ και κόκκινα, όλα τα έχει η Κρήτη, για να ταιριάζουν με την πλούσια γαστρονομία της, με τα αρνιά και τα σαλιγκάρια της, με τις πίτες και τα έξοχα τυριά, τα γαμοπίλαφα και τους ντάκους της.
Το φαγητό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από μια ομελέτα με λαχανικά της εποχής.
Ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα.
Μεζεκλίδικο φαγητό που γίνεται πιο «οικογενειακό» με την προσθήκη των πατατών και των κολοκυθιών. Τρώγεται με τα χέρια (τα παϊδάκια) και πιρούνι (τα λαχανικά).
Από το 2012 ο σαλονικιός Χρήστος Εδιάρογλου ομορφαίνει τα καλοκαίρια στην Κω με την εκρηκτική σε γεύσεις κουζίνα του.
Πολλές οι συνταγές με μπακαλιάρο στην Ιταλία και κάθε περιοχή έχει τις δικές της. Στην Τοσκάνη, και συγκεκριμένα στο Λιβόρνο, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με κρασί, σκόρδο και βασιλικό ή δεντρολίβανο και σερβίρεται με μεγάλες ώριμες ντομάτες,...