Καρότο στο χειμωνιάτικο τζατζίκι

{
}

Για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «γιαουρτοσκόρδιον» όλες τις εποχές, και όχι μόνο το καλοκαίρι, οπότε ευδοκιμούν τα αγγούρια, μπορούμε να κάνουμε το εξής: αντί για αγγούρι, βάζουμε στο γιαούρτι τριμμένο καρότο. Είναι το ίδιο δροσιστικό, γλυκό και ελαφρώς πιο τραγανό. Συνοδεύει ιδανικά ψητά ή χρησιμοποιείται ως σάλτσα στη μαρουλοσαλάτα μας. Ενδεικτικά, σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι βάζουμε 2 μικρά τριμμένα καρότα, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.