Χυλοπίτες με μαστέλο και δυόσμο

{
Φωτογραφίες STUDIO M.COM
}
Υλικά
  • 500 γρ. μακριές χυλοπίτες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαστέλο (χιώτικο τυρί από αγελαδινό γάλα με μαστιχωτή υφή και πλούσια, αλμυρούτσικη γεύση. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε τυροπωλεία. Μπορούμε να το αντικαστήσουμε με άλλο μαστιχωτό τυρί που δεν λιώνει, όπως ταλαγάνι ή χαλούμι), κομμένο σε μικρούς κύβους
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε φρέσκο δυόσμο, κάνουμε τη συνταγή με φρέσκο άνηθο)
  • 1 πράσο (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε το μαστέλο και ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μόλις γίνουν οι χυλοπίτες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στην κατσαρόλα όπου σοτάραμε το πράσο και το τυρί. Σείουμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

(3) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
vasbar
12.03.2012 | 10:45
Γρήγορα, απλά και Ελληνικά!!
Christiana
07.11.2011 | 14:03
Με το χέρι κόβεται ή με μαχαίρι. Ήταν μαλακό με λεπτή κόρα!
lampito79
01.11.2011 | 14:19
Πρωτότυπη όψη πυρηνικού μανιταριού θα το έλεγα εγώ... Πώς κόβεται;