Σπαγκέτι αματριτσιάνα

{
}

Για την 11η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Ανδριοπούλου.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 5 φέτες μπέικον
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μερίδες 4
Προετοιμασία Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέικον.

 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον, το οποίο και αφαιρούμε κρατώντας το λάδι για τη σάλτσα μας. Στο ίδιο λάδι, λοιπόν, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ώστε να μην πικρίσει. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και πολύ λίγο νερό (εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες). Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 12 λεπτά. Ρίχνουμε το μπέικον και την αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.

 

Σουρώνουμε τα σπαγκέτι και μπορούμε, αν θέλουμε, να ρίξουμε την κρέμα γάλακτος και να τα ανακατέψουμε για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας. Ανακατεύουμε τα σπαγκέτι με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

 

Συνοδεύουμε με Συνιστώ σαλάτα ρόκα με ντοματίνια και μπαλσάμικο.

 

Ο διαγωνισμός «Φτιάξτε μαζί μας συνταγές της τελευταίας στιγμής» συνεχίζεται. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

(3) Σχολιάστε
(6) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Tassaki
29.09.2011 | 10:03
teleio alla... xwris tin krema galaktos :)
mitsolas
23.09.2011 | 23:20
Κρέμα γάλακτος στην αματριτσιάνα (έστω και προαιρετικά)???Τι άλλο θα ακούσουμε...
Christiana
21.06.2011 | 18:32
Η αματριτσιάνα αποτελεί μόνιμη επιλογή κάθε φορά που επιλέγω ιταλική κουζίνα· πάντα με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Ουφ, πείνασα... πάλι!