Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Ζυμαρικά ή ρυζί, συνοδεύουν υπέροχα το ζουμερό κρασάτο κοτόπουλο.

Υλικά
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2 (ή στα 4 αν είναι μεγάλα)
  • 3 πιπεριές κέρατα, σε ροδέλες (στην εποχή τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο μας αρέσει)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό γλυκό κρασί (τύπου Samos)
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική) ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές (αν βάλουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το γλυκό και το ξηρό κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό (όχι παραπάνω γιατί τα μανιτάρια όσο μαγειρεύονται βγάζουν τα δικά τους υγρά), χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε στα πιάτα.

 

Συνοδεύουμε με Ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες. Ενδιαφέρων συνδυασμός είναι με σπανάκι που έχουμε αχνίσει με λίγο λάδι και αλατοπίπερο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα περίσσια υγρά του.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ