Strawberry caipirinha

{
Συνταγή ΜΑΡΙΑ Κ.
}

Αφού πιάσουμε το Μάη στα λιβάδια και τους αγρούς, απολαμβάνουμε μια παγωμένη καϊπιρίνια με φράουλες.

Υλικά
  • 60 ml cachaca
  • 1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, λευκή ή καστανή κρυσταλλική (προτιμήστε την καστανή, αν σας αρέσει να την μασάτε στο δόντι, γιατί η λευκή διαλύεται)
  • 3 - 4 φρέσκες φράουλες
Μερίδες 1
Προετοιμασία 10΄

Διαδικασία Σε χαμηλό ποτήρι του κοκτέιλ, ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάιμ, τις φράουλες και τα πιέζουμε καλά με το γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους τα κομμάτια του λάιμ και να πολτοποιηθούν οι φράουλες. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε την cachaca. Ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα ή ένα καλαμάκι, γαρνίρουμε με μια φράουλα και σερβίρουμε.

 

Συμβουλή Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ