Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδι

{
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΕΝΤΖΟΣ
}

Μια σαλάτα με άρωμα Χριστουγέννων, έτοιμη στο άψε σβήσε!

Υλικά
  • 10 κομμάτια καρυδόψιχας
  • 2 χοντρές φέτες κατσικίσιο τυρί (από κορμό) ή τυρί για σαγανάκι της αρεσκείας μας (με διαφορετικό αποτέλεσμα)
  • 3 φλιτζάνια ανάμεικτα σαλατικά χοντροκομμένα (από σακουλάκι, για εξοικονόμηση χρόνου)
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ - αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο)
  • 1 αχλάδι, σε φέτες
Μερίδες 2
Παρασκευή Ψήσιμο

ΔιαδικασίαΚαβουρδίζουμε στο γκριλ του φούρνου τα κομμάτια καρυδόψιχας μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Βγάζουμε τα καρύδια και βάζουμε κάτω από το καυτό γκριλ τις φέτες του τυριού για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλατοπίπερο, τα καρύδια, τα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα, το αχλάδι και τις φέτες τυριού. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ